Alla inlägg under september 2014

Av anonym anonym - 23 september 2014 23:33

God Kväll ,mina läsare!

 

Hade ett anfall i natt som jag inte har haft på 14 dagar nästan nu, och får gärna fortsätta så nu också får gärna vara glesare som tidigare innan man blev gravid.

På nått sätt oplanerad känns det nog som på sätt och vis men inget hjärta att ta bort när man fick veta att lill grabben mådde bra och hade inget ärfligt.

Men ser ändå fram mot att få se den lilla live och hoppas att han är mer lik än barnets pappa helt ärligt   men har ju en underbar plast pappa till lill grabben som jag förtill fället ser som stöd person till vill inte direkt skylta här hemma om ett nytt förhållande eller att man har en kille på gång bara några vänner som vet om detta hellre det än mina föräldrar som sagt  .

Tog min en promenad i dag och in till stan för att boka in mitt hjärta på denna helsingfors kryssning,som jag gjorde också,barnets pappa glöm och drömm så är det bara räcker med att han kommer med på min vänninas sons dop den 26 oktober.

På något sätt så vill jag byta tur,men antar att jag måste boka om hela grejen och avboka helsingfors turen, som sagt.

Ända är ju att man missa Yohio i stället,visst dags turen är väl mysig så klart se åbos skärgård och såna saker, i jämfört med vad man får med Helsingfors,men där får man ju sig en mysig promenad i stället om man säger så då.

Men måste höra med honom för som jag förstog det så trodde han att det var en Åbo tur.

På hem vägen från centralen så vad jag in på apoteket och köpte nån bland av folsyra och järntabletter som är till för min gradivitet man får se hur den är,när mina folsyre tabletter är som jag har nu är snart slut om ett par dagar.

sen in till H&M för kolla om jag hittade något fint att ha på mig på min vänninas dop med tanke på mamma magen som nu börjar synas också inte ännu så ordenligt men lite i alla fall om tänker så.

Och sen kollade på bebis kläder också en vinter overall som jag har blivit helt kär i som jag ska köpa har jag bestämmt mig för också.

Mycket att tänka på när det bebisar och vad det är man ska ha köpa nån begnanad vagn vill jag ej ha vill ha en ny och en sån här kombi vagn är en av dom och bär sele som jag kan använda på båten till sommar villan som exempel eller när man gå och handla om man inte orkar ta med sig vagnen så är sån här bärsele ett väldigt bra alternativ som sagt.

Men ska undersöka vad det billigaste är men ändå pålitligt ska det vara också så klart för det är vad man vill så klart så det inte händer något lill grabben om man är ombord på åbo turen när man ska av där.

Vet vem kanske man har sitt    med till sommar villan skulle ju underlätta med tanke på bil eftersom han har det också.

Nu ska jag se vidare på bond

önskar er en god natt så återkommer jag i morgon.

 

 

 

Av anonym anonym - 22 september 2014 22:29

Halloj!

Nu är jag hemma igen och resan hem gick bra den också kanske tog lite tog och somna men men och

så klart rent skit väder också var det när vi åkte ut från ms gabriella  tog faktiskt bilder också för en kompis inte tror på mig att dessa rederier  lever mycket på transport och blivit lika sur varje gång så nu tog jag faktiskt 3 bilder från båda bildäck sidorna  och snacka om att bli sur men det varit mitt   som berätta detta för mig så klart och som nu min kompis blev skit sur på eller vad man ska säga barnets pappa nämare har ju bara haft kontakt med honom bara för bebisens skull och inget nå lägger ut bilderna också på hur detta såg ut men vi var totalt 4 personbilar på denna resa.

Var till kuratorn på karolinska i solna i dag, mitt paraply blev avigt till och med så mammsen fick hjälpa att få det till rätta hållet.  

Men hon hade nog ganska roligt åt min antar jag också,med mitt humör och såna saker.

Men det gick bra hos denna kurator även om jag inte riktigt visste vad jag skulle säga  till henne

har ju inte hunnit tänka på det sättet eller planera hur jag skulle ta det eller vad det var man skulle prata om så klart inte lätt då.

Men allt gick bra i alla fall och en sväng in till stan också där mammsen skulle köpa en värme element så grymt kallt i denna lägenhet.

När dom inte ännu satt i gång värmen.

 

Och sen hörde jag av mig till mitt    angående ändring till datum i kryssning bara hålla tummarna att

det finns hytt till 31/10 oktober annars vet jag attan hur det blir.

Nån idiot till barnets pappa aldrig mer det är klart.

Annars tagit lungt resten av kvällen har packat upp min kabin väska virka lite på min andra filt till lillen också har jag.

Måste köpa nytt garn också märkte jag i vitt bland annat hoppas dom ännu har kvar dessa 2 för 40 kr.

 

 

bild 1                      bild 2                    bild 3.

Bland svamp med vinkremlor,karljohan svamp, apelsin sopp.

Och det blev en riktigt god stuvning också för den delen måste jag säga som mammsen gjorde.

 

 

 

min 1 nyckelpiga jag sett i år

Har inte sett andra än denna nyckelpiga och kände att jag ville ta bild på den tycker dom är så himla söta och gulliga av sig.

 

 

 

Sista dagen vid sommar villan och nästan den sista bild som jag tog.

 

och så kan en bil se ut efter en vistelse vid sommar villan om man säger massa blommor och

tomater och saker som hon har med sig dit och ska hem, har sagt till henne att hon borde ha en trailer nästan när hon ska till villan för bilen blir så propp full.

Men hon var glad att jag kom dit i alla fall och tyckte det var trevligt.

 

     

Så här såg det ut på både den sidan vi hade bilen och den andra sidan på bil däcket.

Så märks att viking kör mycket med transport trailers.

   

 

 

 

Av anonym anonym - 22 september 2014 00:00

På vägen till åbo alltså den 14/9 september så kunde jag inte bara låta bli och köpa dessa 2 saker  som sagt

tyckte att dom var helt underbara och gulliga också.

Visst finns ju ännu saker kvar att köpa men som vagn och vinter kläder och såna saker

bebis leksaker också.

Men jag nämnt tidigare så är det bara jag som har köpt till den lilla barnets pappa har inte ens köpt något ännu har frågat.

Men skiter i honom nu det är hans huvudvärk som sagt.

Jag har mitt    kan tänka mig att han hade köpt om det var hans barn det här.

 

Men dessa 2 saker har jag köpt till min lilla i alla fall.

 

 

snutte filt             1 par tofflor för ny födda

 

Tyckte dom bara var för underbara som sagt. 

och i morgon tar jag en bild på min mamma mage är i vecka 23 nu tiden går fort.

Är glad att min vännina hörde av sig och fråga  hur jag mådde.   

Av anonym anonym - 21 september 2014 22:43

god kväll!!


Ligger i hytten ombord på viking lines ms Gabriella efter en lång dag med packandet och tömma saker från huset.


har haft en skön och avkopplande vecka man har fått fundera lite och bland annat förstår jag nu min syster varför hon tycker om att vara vid villan sen hon fick barn som sagt har ju nu själv börja längta på nått sätt också för den delen.


Packningen tog några timmar att fixa och precis när vi skulle åka så trodde mammsen att hon hade glömmt sin ipad,och sen där efter var det målar färger det handla om,men det får hus tomten ta hand om .


Vi hann just och just till färjan ungefär en kvart innan den skulle gå var det hade med att vi fick vända om på grund av ipaden ,därför man blev försenad.


Men nu i hytten och i morgon kväll lägger jag ut ett liten film snutt från sommar villan jag tog i dag ,vet ej hur mycket som syns av små fåglarna .


Dom vi hade där var lite kräsna av sig mammsen hade köpt fågel frön men det ända som dom åt upp var solros fröna och inte det andra.

var det ingen mat kom dom och pickade på huset för dom var missnöjda av sig.

Aldrig vart med om och så har det vart hela veckan.


Men men hemma i sthlm igen i morgon ska till min nya kurator i morgon på karolinska i solna och prata med mammsen angående lägenhet/hjälp till mig och sen lill grabben så klart.

Men boka om biljetterna till helsingfors kryssningen med mitt hjärta gör jag i mitten av veckan.

Blev lite grinig när jag såg att silja serenade var i olympia terminalen då blev jag lite besviken men kanske nästa gång.


Hytten här på ms gabriella var ett plus igen plus wifi också och buffen men stank avlopp svagt gjorde det men inte som förra gången när jag for med syrran hem.


Lägger ut veckans bilder morgon som jag nämnt tidigare plus videosnutten också eftersom jag har användt mig av mobilen att blogga på.


God natt på er så återkommer jag i morgon


igen antingen runt eftermiddagen eller på kvällen man får se.:)


Natti natti !!!






 ps. Själv fick jag lite panik med tanke på att missade båten till Åbo i lördags men kom i väg på söndagen i stället.ds


Men nu är man ombord på ms Gabriella åt en god buffé lagom mycket och dessutom bara en tallrik med efterätter kan det bli två.

Men mammsen tog närmare två portioner.ds


Av anonym anonym - 20 september 2014 23:13

god  kväll !


Har varit en toppen dag i dag vackert väder eller om man ska vara uppriktig underbar höst dag.


Tempratur på ungefär 21 grader varmt.


Massa grannar kom hit i dag till och med.


Jag vakande första gången vid 09.55 finsk tid alltså 08.55 svensk tid.


Men somnade om sen och vakande 10.35 alltså det blir  09.35 med att jag hade fått kramp i benet inte ett dugg kul men till hör gradiviteten och göra också så klart har också haft lite svullna vrister här också men glömt ha fossingarna högt upp för det ska hjälpa också lite sägs det.


Men dagens projekt i dag var egentligen att rensa bort det sista av gran/tallbarren men hade ingen ork alls till detta eller och blev klar med frukosten ganska sent men fick lyssna på gamla härliga 80-90 tals låtar på radion som jag nästan hade helt glömt bort till och med många fina minnen dök upp efter tiden med förra sambo som dog i byggolycka men har en minnesblogg för honom hade gärna gett ut adressen så ni hade fått läsa om Honom hur underbar person han var och vilket hjärta av guld han hade önska i bland att lill grabben jag har i magen var hans i stället eller närmare många gånger om man säger så. :)


5 orsaker som jag åkte till Finland och sommar villan och det är dessa.

Hjälpa min mamms med att städa och sen packa ihop

även om man kanske kommer hit än sista gång innan året slut,sen att hedra min sambo som var med om byggolyckan 19/11 2012 en vecka efter jag hade vrickat foten som var den 12/11 2012.

Sen att få plocka svamp vare sig om det blev jag själv eller i sällskap med mammsen.

Men gjorde det själv i dag hittade en apelsinsopp,stensopp (Karl -Johan svamp) och lite riskor hittade en svamp jag blev nyfiken på men plockade 1 av.

Men visade sig vara oätbar så tur att jag tog bara 1 av den :) det var nån musseron som var giftig men vacker färg.

Men kände att pulsen steg så bestämde jag mig för att gå tillbaka till stugan då kände att jag var klar också.

Tog cykeln och följde med mammsen ner till sjön där hon tog sig ett dopp temperaturen var runt 17-18 grader inget för mig.

Hittade en stor apelsinsopp på vägen så bromsade fort som bara den när jag såg apelsinsoppen.


Efter det här kände jag att kroppen var helt slut inte ansträngd men seg och trött åtminstonde var den gick några glasvatten var ganska törstig som man varit nu stort sätt dom som här 5 månaderna också så klart lill grabben i magen.

Svamp stuvningen ,var kanon med nått finskt potatis bröd tomat och persilja o som efterätt kvart med tiramisu smak och på kvällen blev det 2 bitar räkpaj och världens gaser i magen på oss båda plus en spark kände jag av antar inte var så förtjust i detta med gaser.


En gammal kontakt till mig hörde av sig kände mig ganska tveksam om jag skulle svara.

Efter man nämnt sin pojkvän har man fått höra något sårande som gjort mig sur.

Och angående barnets pappa till idiot så trodde kompisen det var springpojke nått ord som kompisen verkar tycka om och säga.

Verkade inte ens ta på allvar att jag har en på gång som kompisen kallade springpojke  fast han inte är det som jag har på gång mitt hjärta.


Hur patetisk kan man bli ordet svartsjuk antar jag och vill försöka förstöra det jag har på gång så måste det allt vara och sånt ogillar jag.


Jaja var grymt tveksam att svara denna människa.


Men men tog sen promenad men bara halva kvarteret finns 2 hundjävlar som börjar så fort man går förbi jag avskyr hundar rädd för dom också för den delen också så klart.


Sen bara resten av kvällen bara tagit det lugnt var helt slut.

Men skogsluften är bra för både mig och lillgrabben också klart sista dagen här i vid villan får om jag kommer en till vända innan min och mitt hjärtas kryssning  så den blir av nån gång.

Och att det blir något förhållande också så klart.


Varför jag ej har lagt ut bilder från denna vecka är att jag använder mobilen i stället för min dator som gått i pension min stora bärbara dator haft den i 7 år.


Men började strular redan andra veckan sen jag fick denna dator.


Nu ska jag sova så man orkar morgon


Dagen och hem resan också


God natt


PS.skriver innan vi åker och bilder från resan kommer när jag kommer åt min mini PC på måndag.ds


God natt















Av anonym anonym - 19 september 2014 22:37

hej och god kväll och hälsningar från villan!


Den  här natten sov jag inte så väldigt bra vakna sov i stort sätt hela natten vakna med ett kraftigt ryck och pulsen var ganska hög samtidigt också,vakna av att jag hade tagit tag i mina bröst med ordenligt tag .


Men sen börjar lillan att göra väsen från sig så låg och sjöng för honom ungefär kvart och klappade magen .


Men klockan 09.53 gav jag upp klev upp då mammsen höll på med sin frukost och frågade hur jag hade sovit bara säga som det var utdåligt och på någotvis hade hon kännt på sig detta också.


Hur vet jag inte men stämde i alla fall.


Mammsens hustomte v var och hjälpte henne med perseningarna på verandan eller lägga tyngder närmare så vatten och såna saker inte ska förstöra denna veranda.


Och vad jag har i stort sätt gjort hela dagen är att bli klar med berget,från barr och sen blev en time put också.


Och då bestämde jag mig för en sak men det är bara få mer reda jag har nu en kille som jag är intresserad av och som är mitt hjärta som ni vet.


Men det jag blev nyfiken på var hur mycket kan barnets pappa offra sig med att få tillbaks mig så som test så valde att få se ändring  angående hans ilska.


Kändes som ett bra test på honom med tanke på betende och hans ilska med tanke på att små barn tar efter även om jag kommer se till att det finns uppsyn när pappan och barnet träffas jag litar ju inte alls på barnets pappa som sagt.


Fick man välja skulle jag bryta kontakten med han och som jag också vill så klart har ju en familj som är rädd för honom precis som jag på något vis.


Men mitt hjärta vet jag kommer bli en toppen person för lillan lugn barnkär vet hur man hanterar /handskas med barn så blir nog bra det.


Mitt barn ska vara i trygg o säker miljö och inte som hos barnets pappa otrygg miljö som det är hos honom.

Så detta tog jag mig en funderare på innan jag fortsatte med mitt krattande vid närheten av brunnen

sen kom det någon ridandes njuter verkligen av att höra ljudet från hovarna mot grus vägar.


Sen hörde 2 kompisar av sig till mig fråga vad jag gjorde och hur man mådde så klart.


Vid ,15.00 kände jag mig klar med krattandet för stunden som jag var,middagen var i gång jag lagade salladen men kände jag käkade lite för mycket  var ganska mycket middag för mig.


Indisk gryta med lök paparika morötter vitlök,röd chilli kardemumma ris och nån spenat med pinjenötter och grönsallad nektarin tomat citron basilika men spräng mätt precis som mammsen också och choklad glass på som efterätt.


Sen åter gick jag färdig men gårdsplanen och Vid bilen sen beslöt jag för var klar med dagen.

Så blev det ett av slutade bastubad ,:) ordentligt svettig i bastun kände att det behövdes också :)


Och dobido och skavlan på tv som vi sen tittade på som avslutingvis denna dag.


Morgon dagen är ännu svår och säga hur den blir sistaa dagen här på söndag åker  vi hem.:)


Men jag har haft en bra vecka och fått här vecka här.

der lägger jag på måndag kommer åt min dator då användt mig av mobiltelefon här.:)


Tog med stora bär bara men kom på att den bara strular vill ha en bygg större minne o hårdisk och samlar ej med damm snabbt som min bärbara gör nu.


nu ska sova nu känner jag.


God natt










Av anonym anonym - 18 september 2014 22:45

god kväll mina läsare!


Vaknade i morse av kramp i vaden och lyckades massera bort det tack och lov .


men klev upp runt 10.53 finsk tid alltså 09.53 svensk tid.


Hade fått sms av barnets pappa som visst inte gett upp hoppet om mig.


Fast jag har gått vidare har ju aldrig riktigt haft älskar dig känslorna för honom.


Men fattar väl nån dag fast det är väl något som han borde ta en funderade på.


Denna dag har vart bra och fin och runt 19-20 grader varmt men vinden har varit kylig.


så vi åt frukosten inom hus lika bra det  eftersom jag är på väg  och bli förkyld även om det har varit fina morgnar hit tills här vid villan.


Blev klar med mitt uppdrag igår när det gällde gran riset och fick ett nytt uppdrag här och det var att kratta tomten.


Som jag gjorde en stund eller som kände att jag orkade så klart närmare.


vi åkte till veikkola för några ärenden mammsen skulle till apoteket sen antingen s-market eller till k-citymarket och handla favorit vaniljsås som tyvärr ej finns i Sverige.


Grann frun r.p kom förbi också frågade hur jag mådde misstänker att hon har fått veta om min gradivitet eftersom hon klappade mig ömt och försiktigt på magen också och då kände att det kittlades lite så bebisen reagerade på detta med den öka klappandet på min mage.


fick ett glas färskpressad apelsinjuice av mammsingen.


Var lite syrlig denna gång än den igår och i förgår.


Sen tog jag och började kratta tog det som jag också orkade inte anstränga sig när man är gravid.


Men jag lyckades få halva berget från barr  plus över blivet granris också som jag inte hade upptäckt när jag höll på med granriset.


Men av den här barr rensingen är jag nu nästan helt klar lite fram för bastun och bergsgången vid lillstugan och ner till garaget också på ett bergs slutningen sen är jag klar med det .


Sen helt klar  med detta plus hjälpt mammsingen med att jag flytta in diskbänken.


Middagen grönkåls paj och blåbärs paj senare mumma.


Nyheter och sen film  men nöjd att jag vart ute i stort sätt hela dagen.


Och som pricken över i ett med pricken över i som hette bäst före


Sjöng för bebisen och klappade magen också:)



Av anonym anonym - 17 september 2014 23:01

god kväll mina läsare!


En lugn dag här i sommarvillan vackert väder också så klart valde ha på mig min fleece jacka som köptes igår med en t tröja i matchande färg och mina gråa mamma byxor.


Tog i dag och expremintera lite över hur min arm mådde och om jag skulle klara av att fortsätta ta resterna av granriset men visst märktes nog lite att mammsen var tveksam efter smärtan i förgår som jag hade.


Men rensa granriset gick super bra tog mera med höger arm tyngre kvistar och med vänster blev det att hålla i stumpar på granar o ha handen stilla och när det blev att komma åt ställen där allt låg längre ner urartade jag upp det med höger hand med kräftan och inte vänster hand,och självklart gjorde jag det som jag orkade och energi till men ej till ansträngning med tanke på gradivitet.


Men höststädandet tog ungefär 2-3 timmar fick göra ombyte en gång med att ta bort t tröjan och ha fleceen på mig.


Men anfådd blev man och helt slut tog som sagt 2-3 timmar det hela.


Åt lunch 1 nektarin och yoghurt sen följde med mammsen till sjön där hon tog sig ett dopp inget jag hade klara av ganska 100 på det också men vackert och vindstilla var det åtminnstonde .


Önskade just då att jag hade mitt hjärta vid min sida.


Sen senare frågade jag idioten till barnets pappa hur det kom sig att han pussade mig som jag inte uppskattade eller tyckte om.


Eller att han så att han älskade mig men det vägra jag lyssna på och gav mm till svar.


Har ju inga känslor för honom mera och aldrig haft samma sorts känslor kompis känslor men aldrig älska dig känslor.


Med tanke på hur kan behandla mig för 3 dagar sen på Baltic Princess som sin flickvän medan jag behandla honom som en kompis o alltid gjort men aldrig som min pojkvän precis o aldrig gjort.


Ända jag vill ha och är intresserad av är mitt hjärta saknar honom varje dag längtar till min sista kryssning med mitt hjärta och till Helsingfors.


Jaja bastu senare på kvällen och sen middag och mammsens härliga blåbärs paj hemligt recept på degen tyvärr.


Sen bara tv kväll resten av kvällen damfotboll nyheterna och ajax-psg.


Får se vad som händer i morgon veikkola vet jag redan men sen får jag se.


God natt på er!

Presentation

Välkommen till min Blogg som handlar mitt liv och känslor tankar både negativt/positiva och mitt barn som är beräknat 19 jan 2015 ,och smått och gott. lite varierat med andra ord och bilder på det som jag vill visa eller ge tips på.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards